REGLER

Kombinationspris – Regler

Pris för kombination kommer att räknas ut genom den sammalagda totaltiden från storslalomtävlingen och slalomtävlingen. Den snabbaste totala tiden i varje klass blir vinnare av kombinationspriset. Om två eller flera åkare slutar på samma totaltid vinner den med lägst platssiffra. Går det ändå inte att skilja åkarna delar de förstaplatsen.

 

Kvalificeringsregler- och Rankingregler till Parallellslalomen

Kvalificeringsregler (2019):

Obs! Kvalificeringsregler för Mid Sweden Race är ännu inte beslutade, detta kommer uppdateras inom kort

  • U10 – U16 – för att kvalificera sig till parallellslalomen måste åkaren ha startat i både storslalom- och slalomtävlingen.
  • Ranking till parallellfinalen grundar sig på totaltiden från de två kvalificeringsåk i parallellslalombanan som genomförs söndag morgon.
  • Max 32 åkare i varje klass kvalar till parallellfinalen.
  • Åkaren måste vara anmäld till parallellen via Idrott Online

Kvalificerade åkare till parallellfinalen anslås på anslagstavla ca 60min efter avklarade kvalificeringsomgångar, samt presenteras även www.midswedenrace.com/listor/

Om man inte har för avsikt att starta i parallellen vill vi att man avanmäler sig till sekretariatet så snart som möjligt dock senast 24 timmar innan lagledarmötet annars debiteras startavgift.

SSLK förbehåller sig rätten att ändra kvalificeringsreglerna om det finns särskilda skäl för det. I sådant fall kommer tävlingsledningen att fatta beslut om ändrade kvalificeringsregler. Ett sådant beslut fattas senast den 20 april och kommuniceras på www.midswedenrace.com.

Läs mer om kvalificeringsregler här!